JEDÁLNY LÍSTOK 15. - 21.1.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 15.1.2018

Brokolicový krém pripravený so zemiakmi zjemnený smotanou podávaný s opečenými mandľovými lupienkami (vhodné pre vegetariánov  i celiatikov)
Kubánska polievka pripravená z čiernej fazule, kukurice a papriky podávaná s ryžou Natural posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate omáčkou pripravenou na spôsob sviečkovej na smotane podávané s domácou žemľovou knedľou (vhodné pre celiatikov – príloha kukuričné cestoviny)

Pečené lahôdkove zemiaky ochutené maslom preliate bryndzou ochutenou smotanou a čerstvou pažítkou podávané s údeným Tempehom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Ryžové rezance pripravené so zeleninou a bambusovými výhonkami restované vo woku podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou ochutená maslom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jahodovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 16.1.2018

Hráškový krém pripravený s mätou zjemnený kokosovým mliekom posypaný ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov  i celiatikov)
Zuppa di Faro – talianska polievka pripravená so zeleninou a jačmeňom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Marinované kuracie prsia obalené v oravskej slaninke podávané s cviklovo – zemiakovým šalátom ochuteným jogurtom (vhodné pre celiatikov)

Paradajka plnená listovým špenátom a syrom Mozarella podávaná v paradajkovej omáčke a bylinkovým kuskusom a (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

Veľká fazuľa pripravená s kukuricou a paradajkami na mexický spôsob podávaná s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená zemiakmi ochutenými opečenou slaninkou a kyslou smotanou l podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 17.1.2018

Pórovo – zemiakový krém zjemnený smotanou podávaný  s keksíkmi (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – bez keksíkov)
Hrachová polievka pripravená s batatami a mrkvou ochutená štipkou karí posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate brusnicovou omáčkou podávané s lahôdkovými zemiakmi pečenými s maslom (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldovo – zemiakové halušky podávané so syrom Ricota ochuteným kôprovom a tuniakom (vhodné pre vegetariánov – bez tuniaka, možné s údeným Tempehom)

Tofu plátok preliaty vegan hubovou omáčkou zjemnenou sójovou smotanou podávaný s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a čučoriedkami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 18.1.2018

RIBOLITTA – toskánska krémová polievka pripravená zo strukovín a zeleniny zjemnená smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán tekvicovo – zeleninový vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Marinované vykostené kuracie stehno preliate paprikovo – smotanovou omáčkou podávané s kukuričnými Fusilli (vhodné pre celiatikov)

Zapekané zemiaky s paradajkou a Gorgonzolou preliate syrovou omáčkou podávané so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Cviklové rizoto pripravené z ryže Arborio posypané zmesou semiačok a orieškov podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená špenátom, syrom BRIE a paradajkami podávaná so zeleninou

Palacinka plnená citrónovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 19.1.2018  

Cuketová krémová polievka zjemnená smotanou posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami mi (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Zeleninová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny a pohánky posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)
 
Marinované kuracie prsia preliate zázvorovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zeleninové rezníky pripravené s pšenovými vločkami a syrom Eidam podávané s hráškovo -  zemiakovou kašou ochutenou mätou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celatikov)

Pečená tekvica Hokkaido ochutený paradajkami a tekvicovým olejom solená himalájskou soľou podávaná s pečenými zemiakmi ochutenými olivovým olejom podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)


Palacinka plnená Mascarpone ochuteným kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jablkovo – medovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

SOBOTA 20.1.2018

Batatový krém pripravený so štipkou zázvoru zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými sezamovými semiačkami

Kurací vývar podávaný s rezancami a zeleninou posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

Pečené marinované vykostené kuracie stehno preliate dijonskou omáčkou pripravenou s kaparami podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou

Kukuričné Fusilli pripravené so syrovou omáčkou a blanšírovanou brokolicou posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená zeleninou Ratatouille  podávaná so zeleninou

 

NEDEĽA 21.1.2018

Zeleninový krém pripravený zo sezónnej zeleniny zjemnený kokosovým mliekom posypaný zmesou semiačok

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

Marinované morčacie prsia preliate prírodnou omáčkou ochutenou oravskou slaninkou podávané s ryžou a zeleninou

Šampiňónový perkelt pripravený s údenou paprikou zjemnený smotanou podávaný s celozrnnými špadovými haluškami

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou

 

  Tešíme sa na Vás