JEDÁLNY LÍSTOK 20.-26.11.2017

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

PONDELOK 20.11.2017

Špenátový krém pripravený so zemiakmi zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegánov  i celiatikov)

Paradajková polievka pripravená so šošovicou a bylinkami posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované morčacie prsia preliate brusnicovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Strapačky pripravené z fialových zemiakov a celozrnnej špaldovej múky podávané s dusenou  červenou kapustou a údeným Tempehom (vhodné pre vegetariánov)

Karfiolové karí pripravené s Kešu orieškami podávané s ryžou Basmatti a zeleninou(vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená zeleninou pripravenou so šampiňónmi a lúpanými paradajkami podávaná so zeleninou

Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a malinami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 21.11.2017

Mrkvový krém pripravený so zázvorom a jabĺčkami zjemnený kokosovým mliekom posypaný konopnými semiačkami (vhodné pre vegánov  i celiatikov)

Vegán kapustnica pripravená so zemiakmi a údeným Tempehom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kuracie prsia marinované v smotanovej marináde podávané so zemiakovo – zelerovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tekvicové risotto pripravené s mandľami a hrozienkami zjemnené leštinskou smotanou posypané strúhaným syrom Parmezán (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Maďarský zeleninový guláš pripravený s Tofu podávaný so Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z lesného ovocia a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 22.11.2017

Karfiolový krém so štipkou kurkumy zjemnený leštinskou smotanou podávaný s ľanovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Hubová polievka pripravá so zeleninou a zemiakmi posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate kôprovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné pšeničné špagety preliate cviklovým pestom pripraveným s Kešu orieškami posypané talianskym ovčím syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Mexická mierne pikantná fazuľa pripravená s kukuricou podávaná s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrovo – smotanovou omáčkou ochutenou bylinkami a pečeným kuracím mäskom  podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 23.11.2017

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Ľahká polievka pripravená z červenej šošovice, koriandru a citróna posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené vykostené kuracie stehno marinované v chilli – medovej marináde podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Špaldove celozrnné halušky pripravené so zemiakmi podávané s ricotou vyšľahanou s kôprom a Tuniakom (vhodné pre vegetariánov)

PAELA – španielske rizoto pripravené zo zeleniny, šampiňónov, lúpaných paradajok a Tofu podávané so zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená zemiakmi, cibuľou a slaninkou dusenými na víne a kyslou smotanou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 24.11.2017                                                                                                         

Cviklový krém ochutený Balsamikom a Ume octom podávaný s kyslou smotanou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez smotany)

MINESTRONE – talianska zeleninová polievka pripravená s cuketkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia preliate hubovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Brokolicové guľky pripravené s jarnou cibuľkou a údeným syrom podávané so zemiakovo – batatovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Ryžové rezance restované vo woku so zeleninkou a bambusovými výhonkami podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrom Mascarpone ochuteným kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohovou plnkou a čučoriedkami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 25.11 a NEDEĽA 26.11.2017

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia