JEDÁLNY LÍSTOK 25.9 - 1.10.2017

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 25.9.2017

Brokolicový krém zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými plátkami mandlí (vhodné pre vegánov  i celiatikov)
Zeleninová polievka pripravená so pšenom posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované morčacie prsia preliate šampiňónovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Lahôdkové zemiaky pečené na masle preliate tekvicovou omáčkou Hokaido pripravenou s Mascarpone podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Tofu plátok preliaty vegán špenátovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávaný s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a opečenou oravskou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohovou plnkou preliata malinovým prelivom a karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

UTOROK 26.9.2017

Hráškový krém pripravený so zemiakmi zjemnený leštinskou smotanou posypaný ľanovými (vhodné pre vegetariánov  i celiatikov)
Pohánková polievka pripravená s hubami podľa receptu Hanky Zemanovej posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované v plátkoch oravskej slaninky podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Blanšírovaná brokolica zapekaná so zemiakmi  v syrovej omáčke podávaná so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Fazuľové mierne pikantné Chilli non Carne pripravené s kukuricou a paprikou podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov - ryža)

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Camembert podávaná so zeleninou

Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a slivkovým prelivom preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 27.9.2017

Paradajková krémová polievka pripravená s Oregánom podávaná so strúhaným syrom Mozarella (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)
Kvaková polievka pripravená so zemiakmi a cukrovým hráškom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i  celiatikov)

Pečené marinované bravčové stehno podávané na fazuľovom ragú ochutenom slaninkou s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cviklové rizoto pripravené z ryže Arborio posypané strúhaným ovčím syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)

Vegán sviečková na smotane pripravená so Seitanom podávaná s Pšenovo – pšeničnou knedľou (vhodné pre vegánov)


Palacinka plnená chrenovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom  podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 28.9.2017

Zelerová krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou podávaná so syrom Niva (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Šošovicová polievka pripravená s koreňovou zeleninou a údeným Tempehom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené vykostené kuracie stehno pečené s cesnakom a čerstvým rozmarínom podávané s Pšenom a zeleninou  (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Grilovaný Hermelín ochutený Provensálskymi bylinkami podávaný s lahôdkovými zemiakmi pečenými na leštinskom masle, brusnicami a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Kukuričné špagety preliate vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou ochutená maslom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená broskyňovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 29.9.2017   

Cuketový krém pripravený s mätou zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými slnečnicovými semiačkami  (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Poľský KRUPNIK pripravený zo zeleniny a húb  posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia preliate šafránovou omáčkou podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Karfiolové rezníky pripravené so syrom Mozarella a pohánkovými vločkami podávané s mrkvovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

PAELA – šanilske rizoto pripravené so zeleniny, šampiňónov, lúpaných paradajok a Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrom Mascarpone ochuteným kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená skaramelizovanými jablkami ochutenými škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

SOBOTA 30.9 a NEDEĽA 1.10.2017

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia


 Tešíme sa na Vás :-D